Президент запропонував скасувати державну підсумкову атестацію для випускників шкіл

3540 0
Випускники зможуть пройти державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання за власним бажанням.

Президент Володимир Зеленський запропонував Верховній Раді скасувати цього року підсумкову державну атестацію через пандемію коронавірусу. Відповідний законопроєкт з'явився на сайті парламенту. 

«Установити, що у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації», — йдеться у проєкті закону.

Читайте також: Діти мають право реалізуватися, а не «страждати» або Що не так із цьогорічним ЗНО

Водночас зазначають, що випускники зможуть пройти державну підсумкову атестацію, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням. Якщо ж випускники не планують вступати до закладів вищої освіти, то складати ДПА у формі ЗНО не обов'язково. 

А також, як повідомив під час засідання Кабміну премєр-міністр України Денис Шмигаль, цього року тестування для абітурієнтів ніхто не скасовує, а його намагатимуться провести безпечно з дотриманням всіх протиепідеміологіних заходів.

Нагадаємо, що раніше уряд скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в закладах освіти. В МОН згодом уточнили, що пропонують скласти тестування вдома.

Також 12 червня освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що отримав інформацію про те, що влада начебто готує рішення про скасування проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Основна сесія ЗНО має відбутися з 25 червня по 17 липня. Із датами ЗНО можна ознайомитись тут.


ТЕГИ: дпа, ЗНО 2020

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!