Змінювати сигнал нових оповіщень про загрози на Львівщині не будуть

2010 0
У соцмережах скаржаться на специфічний звук нових оповіщень. У ДСНС пояснили, чому його не будуть змінювати.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

На Львівщині 7 вересня почали тестувати нову систему оповіщень про загрози, однак люди скаржаться, що вона має досить специфічний та гучний звук. Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, змінювати цей сигнал не будуть.

Туровцев пояснив, що такий сигнал потрібен для того, щоб розрізняти його з-поміж усіх інших сповіщень у телефоні, тому він і надалі таким залишиться.

Читайте також: Нова система оповіщення про загрози з жовтня працюватиме у повсякденному режимі 

Також додамо, що наразі ця система оповіщень про загрози працює у тестовому режимі, однак з жовтня працюватиме у повсякденному, і всі важливі інформаціні повідомлення будуть приходити через неї. Її запустили через недостатню кількість гучномовців.

«Зараз всі оператори проводять аналіз того, скільки телефонів зареєстровано в мережі, скільки отримало це повідомлення чи не отримало тощо. Є віддалені райони, є сільська місцевість, де тих гучномовців є недостатня кількість. Завдяки такій технології на кожен телефон прийде оповіщення», – сказав Віталій Туровцев у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня». 

Додамо, що нова система дозволяє отримати повідомлення не тільки власнику смартфона, який має певний додаток, але й будь-який телефон, підключений до мобільної мережі, не залежно від оператора. Приходить сповіщення, яке має специфічний звук і вібрацію. Людина бачить, про що її інформують. Перейшовши за посиланням, вона може отримати певні рекомендації щодо своїх дій, як правильно себе поводити і що робити.

Крім того, це буде єдиний сигнал, який сповіщатиме про загрозу. Ніяких додаткових сигналів, чи інших видів систем не передбачено. Також ця система дозволяє обмежити територію оповіщення. 

Читайте також: Мешканців Львівщини попереджатимуть про можливі загрози з допомогою sms

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомляли про оновлення системи оповіщення щодо різних видів небезпек – повітряної, хімічної, ядерної – в деяких громадах, що запровадили через загострення ядерного шантажу рф. Додамо, під час оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Українців закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі її оголошення негайно перейти до найближчого укриття.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!