Профспілки пікетували Львівську ОДА. Чого вимагали

944 0
Освітяни обурені, що в уряді відклали підвищення зарплат для працівників закладів освіти.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

У четвер, 3 грудня, під будівлею Львівської обласної адміністрації кілька десятків представників Профспілок протестували проти, на їхню думку, антисоціальної політики влади. Протестувальники вимагали обіцяного підвищення зарплат для медиків та освітян. 

Профспілчани кажуть, що пропозиції профспілок не врахували у проєкті Державного Бюджету на 2021 рік, зокрема щодо підвищення заробітної плати та державних соціальних гарантій, дофінансування галузей економіки і бюджетної сфери.

Зокрема, Львівська обласна організація профспілки працівників освіти і науки вимагала забезпечити видатки на освіту у розмірі не менше 7% ВВП, затвердити обіцяні збільшені посадові оклади, запровадити обов'язкове державне страхування на випадок захворювання коронавірусною хворобою працівників закладів освіти.

Нагадаємо, що Кабмін відтермінував до 31 грудня 2021 року дію постанови про поступове підвищення до 2023 року найнижчого посадового окладу освітянам до рівня 4 прожиткових мінімумів. 

Очільник міністерства Сергій Шкарлет зазначив, що у проєкті Державного бюджету на 2021 рік вказано, що посадові оклади працівників збільшуватимуться двічі: з 1 січня та з 1 липня. У МОН запевнили, що із січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, в тому числі галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!