Прокуратура перевірить законність набуття права власності території біля озера у Винниках

6948 0
Біля озера будують спортивну базу з лижним спуском.
Фото: Роман Лозан

Фото: Роман Лозан

Прокуратура Львівської області вивчить законність набуття права власності та користування території поблизу Винниківського озера, де львівський депутат та бізнесмен Григорій Козловський будує спортивний комплекс. Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Читайте також: Без паспорта ні ногою. Чому ми втрачаємо Винниківське озеро

За її словами, прокуратура скерувала відповідні запити та доручення управлінню з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Держекоінспекції, обласному управлінню лісового та мисливського господарства та Держархбудінспекції у Львівській області.

Львівська ОДА, своєю чергою, має подати видані розпорядження про надання вказаних земель у власність або користування фізичним чи юридичним особам.

Підставою для втручання прокуратури стали протести мешканців, які через ЗМІ намагалися довести, що Винниківський ліс через забудову біля озера незаконно вирубують.

«Серед іншого, піднімається питання щодо самовільного зайняття цих земель, огородження території державного лісового фонду, вирубки лісу та здійснення будівельних робіт», – кажуть у прокуратурі.

Читайте також: Як змінювалося Винниківське озеро з роками. Раритетні фото

Нагадаємо, Винниківське озеро перебуває в оренді ТзОВ «Краківський ринок». У листопаді 2017 року це підприємство передало в суборенду 17,3 га території біля Винниківського озера фірмі, власником якої є Григорій Козловський: для обслуговування озера, створення відпочинкового комплексу «Академія Футболу» та розроблення детального плану території. Самі роботи біля озера розпочались у квітні 2018 року, тоді озеро спустили. Тепер же у Винниківському лісі вирубують 4,2 га лісу, будуючи лижний спуск. Це викликало спротив мешканців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!