Київ

Прокуратура просить суд повернути Києву приміщення вартістю понад 14 млн грн

681 0
Приміщення було незаконно приватизоване і продане.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Подільська окружна прокуратура міста Києва спрямувала до суду позовну заяву щодо повернення з незаконної приватної власності нежитлових приміщень по вул. Полковій у Подільському районі загальною вартістю понад 14 млн грн. Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури.

За даними слідства, розпорядженням Подільської РДА будинок по вул. Полковій з усіма житловими та нежитловими приміщеннями був переданий на баланс та закріплений на праві господарського відання за КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва».

Однак, на підставі підробленого рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області право власності на 4 нежитлових приміщення у будинку, в яких зберігається архів комунального підприємства, незаконно перейшло у приватні руки. Після цього майно було продане.

Площа незаконно відчужених комунальних приміщень становить понад 1000 кв.м.

Прокуратура заявила позов про скасування державної реєстрації права власності, визнання недійсними договорів купівлі-продажу нерухомого майна та витребування нежитлових приміщень до комунальної власності.

На цей час Господарським судом міста Києва відкрито провадження у цій справі.

Крім того, за фактом незаконного заволодіння даним приміщенням триває досудове розслідування, у ході якого накладено арешт на вказане комунальне майно. Вживаються заходи для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури в інтересах держави та скасував державну реєстрацію права оренди земельної ділянки по вул. Промисловій у Голосіївському районі міста Києва площею майже 17 га вартістю понад 700 млн гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!