Проти Арестовича розпочали кримінальне провадження

1026 0
У поліції прізвища Арестовича не зазначали, однак інформацію про це підтвердила нардепка Наталія Піпа.
Фото зі соцмереж

Фото зі соцмереж

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти ексрадника голови Офісу президента Олексія Арестовича. Про цей факт повідомили у пресслужбі Нацполіції України, не розкриваючи імені та прізвища.

«За фактом звернення групи народних депутатів щодо неправдивого повідомлення про злочин столичні слідчі розпочали кримінальне провадження. Дії громадянина України кваліфіковано як завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення», – йдеться у повідомленні.

У поліції також зазначили, що надійшла заява від народних депутатів України щодо можливого вчинення кримінального правопорушення громадянином України, яке полягає у завідомо неправдивому повідомленні про злочину. Йдеться про подання заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою.

Читайте також: Хлопця, який виконував пісні Цоя у центрі Львова, визнали винним та покарали

Згодом народна депутатка Наталія Піпа на своїй сторінці у Facebook повідомила, що у поліції мають на увазі саме Олексія Арестовича.

«На ґражданіна Арестовича відкрито кримінальне провадження. Про це мене сповістила Національна поліція України, а я сповіщаю вас. Чекаємо якнайшвидшого (однак сумнівного) повернення развєдчіка до України», – написала нардепка.

Що цьому передувало

Народні депутати, зокрема Наталія Піпа, звернулись у поліцію через те, що ексрадник Офісу президента Олексій Арестович направив у Держбюро розслідувань неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Він зазначив, що народна депутатка Наталія Піпа порушує рівноправність громадян за мовною ознакою через її заяву в поліцію щодо виконавця російського року в центрі Львова на вулиці Саксаганського.

Наталія Піпа посилається на суворі обмеження щодо публічного використання музичного продукту росії та мораторій Львівської обласної ради від 2018 року, який забороняє будь-яке публічне використання російськомовного культурного продукту.

Нагадаємо, що хлопець, який виконував пісні громадянина срср Віктора Цоя на вулиці у Львові, отримав покарання. Галицький районний суд визнав одесита винним за статтею 173 (дрібне хуліганство), внаслідок чого останній отримав попередження. 

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!