Протягом доби ЗСУ зіткнулися з окупантами понад 80 разів. Зведення Генштабу ЗСУ

446 0
На одному з напрямків ворог атакував понад 20 разів за добу.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Від початку доби на фронтах російсько-української війни відбулося 84 бойові зіткнення, із них половина – на Курахівському та Покровському напрямках. Сили оборони України стримують натиск та дають відсіч ворогу.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Коротко по напрямках: 

На Куп’янському напрямку наші воїни відбивали сім атак загарбників. Триває бій поблизу Андріївки. Нових авіаударів російські терористи завдали по районах населених пунктів Новоосинове (три керовані авіабомби) та Богуславка (один КАБ).

На Лиманському напрямку бойових зіткнень не додалося, однак агресор ударив десятьма КАБами: шість бомб – по району Дронівки, чотири – по Ямполю.

На Сіверському напрямку тривають бойові зіткнення поблизу Роздолівки і Білогорівки. Чотири КАБи ворог скинув на село Закітне, ще два – на місто Сіверськ, одна керована авіабомба росіян прилетіла по Верхньокам’янському.

На Краматорському напрямку відбулося дев’ять бойових зіткнень. Сили оборони тримають російських окупантів під вогневим контролем та проводять активні заходи.

На Покровському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 21 спробу прорвати рубежі нашої оборони. Бойові зіткнення тривають у районі Сокола (на двох ділянках), Новоолександрівки та Прогресу. По Олександрополю окупанти били п’ятьма КАБами, ще одну таку бомбу задіяли для бомбардування Нью-Йорка на Донеччині. Уманське і Новоселівка зазнали атак некерованими авіаційними ракетами – 12 та 11 відповідно.

На Курахівському напрямку в районі міста Красногорівка українські воїни відбивають чотири штурмові дії противника. Загалом росіяни здійснили 21 атаку.

Втрати противника на Покровському і Курахівському напрямках разом на даний час: безповоротні - 155 російських окупантів, поранені - 203. Знищено чотири танки, сім бойових бронемашин, п’ять авто та одну артсистему. Пошкоджено ще два танки, 3 ББМ, дві гармати та два автомобілі.

На Времівському напрямку ворог випустив у районі Старомайорського 12 некерованих ракет.

На Придніпровському російські окупанти вдарили чотирма НАРами поблизу Олешківських Пісків.

З нагоди десятиріччя медіахаб «Твоє місто» запустив збір коштів для 80-тої окремої десантно-штурмової бригади. Під час відзначення команді вдалося зібрати близько 250 тисяч грн, збір продовжено. Долучитися до допомоги військовим можна за реквізитами:

Найменування одержувача: ГО ТВОЄ МІСТО ЛЬВІВ

Код отримувача: 40137771

Назва банку: АТ КБ «ПриватБанк»

Рахунок одержувача у форматі IBAN: UA233052990000026006021002802

Валюта: UAH

Перехід за qr-кодом здійснюється за допомогою додатка Приват24

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!