Прикордонна Рава-Руська увійде до Львівського району

3473 0
Раніше планувалось, що місто увійде до Яворівського району.

Місто Рава-Руська, що розташоване біля українсько-польського кордону та зараз є частиною Жовківського району, має стати частиною Львівського району. Таке рішення погодив Кабмін, ідеться на сайті міністерства розвитку громад.

Жовківський район, до якого зараз входить Рава-Руська, ліквідовують. Місто мало би увійти до Яворівського району, але, кажуть в міністерстві, громада захотіла приєднатись до Львівського району, тож уряд дослухався.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори і бюджет

Нагадаємо, на Львівщині замість 20-ти буде лише 7 районів. Тепер нове районування мають погодити депутати Верховної Ради.

Після нового адміністративно-територіального поділу райадміністрації матимуть значно менше обов’язків і повноважень та будуть виконувати радше наглядові та рекомендаційні функції. Натомість громади на місцях отримають більше повноважень, зокрема гроші йтимуть на пряму в ОТГ, а не в район.

Функцією нових районів має стати по суті нагляд за органами місцевого самоврядування та використанням коштів держбюджету, координація роботи правоохоронних і різних контролюючих органів. 

Читайте також: Район Львівський. Що ще змінить децентралізація в нашій області

Нагадаємо, Кабмін затвердив Львівську ОТГ із Винниками та Брюховичами. До Львівської ОТГ ввійшли Львівська, Брюховицька, Винниківська, Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади. Загалом на Львівщині має бути 73 ОТГ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!