Примирення з росією не буде навіть через сто років, – Шмигаль

843 0
Україна – це суверенна країна з міжнародно визнаними кордонами, тому вона не може піти на компроміси з країною-агресором, вважає Шмигаль.
Фото: Кабмін

Фото: Кабмін

Україна не піде та примирення та співпраця з росією, яка розв'язала агресивну війну проти нашої країни, щонайменше протягом століття. Для кроків у цьому напрямку рф має стати демократичною, демілітаризованою та денуклеаризованою державою. Про це повідомив прем'єр-міністра Денис Шмигаль в інтерв'ю німецькому виданню Focus.

Він підкреслив, що Україна – це суверенна країна з міжнародно визнаними кордонами, тому вона не може піти на компроміси з країною-агресором.

Читайте також: Росія мобілізувала близько 500 тисяч і може розпочати наступ на двох напрямках

«Єдиний компроміс – повне виведення російських військ з України в межах кордонів 1991 року. Росіяни повинні припинити стріляти, зупинити агресію і покинути нашу територію. Я вважаю, що зміна кордонів була б неприйнятним компромісом і для Європи», – сказав він.

Прем'єр також відкинув будь-які компроміси щодо територіальної цілісності в обмін на швидке отримання членства в ЄС та сильні гарантії безпеки для решти країни.

«Україна не бачить жодних компромісів щодо своєї територіальної цілісності. Суспільство цього не допустить. Тисячі наших найкращих людей загинули не для того, аби ми шукали компроміс із кривавим терористом і агресором, який шантажує весь світ», – сказав він.

Читайте також: Росія готує нову хвилю прихованої мобілізації, – Генштаб

Окрім того, Шмигаль зазначив, що заморожування конфлікту лише зіграє на руку росії та призведе до ще однієї великої війни. Тому для України це неприйнятно. Він також вважає, що між Україною та рф не може бути жодної співпраці протягом століття.

«Примирення, співпраця – ні, не в найближчі сто років. росія повинна спочатку змінитися, бути демократизованою, демілітаризованою і денуклеаризованою», – підкреслив прем'єр.

Читайте також: Війна триватиме, тому налаштуйтеся на перемогу

Шмигаль пояснив, що роззброїти росію можна шляхом санкції, відмови від співробітництва з нею, конфіскації російських активів та військової допомоги Україні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!