Термінали Приватбанку розпізнаватимуть обличчя та голосові команди

5686 0
Також банк встановить нові банкомати, які прийматимуть готівку.
Фото: tech.informator.ua

Фото: tech.informator.ua

Приватбанк почав заміну банкоматів старого зразка на нові банкомати Cash Recycling. Про це повідомив член правління банку з питань роздрібного бізнесу Олексій Шабан, пише tech.informator.ua.

За його словами, нові банкомати не лише видаватимуть готівку, але й прийматимуть її, до того ж – пачками: номіналом від 100 грн, але не більше 200 купюр. Також ці банкомати обладнані NFC-модулем, що дозволить заходити в меню за допомогою PayPass, Google Pay та Apple Pay.

Читайте також: Приватбанк тестує можливість зняти готівку на касах автозаправок

Зараз у тестовому режимі вже працюють 250 таких банкоматів. До кінця року, каже Олексій Шабан, мають закупити ще 1000 і перевести на нові технології усі термінали самообслуговування. Усього Приватбанк має 7000 банкоматів в Україні, які обіцяє поступово замінити на нові.

Окрім того, фахівці банку додали в термінали самообслуговування ще дві нові функції: авторизацію за допомогою FaceID за допомогою камери та смартфону і голосові команди, що можна використовувати, наприклад, для оплати комунальних послуг. Наразі перша функція ще тестується, тож камери працюють не точно.

Читайте також: Приватбанк запустив додаток для клієнтів усіх банків світу

І ще однією важливою функцією буде можливість поповняти картки валютою через термінал – євро та доларами. Ця функція була відключена протягом 1,5 років, але з 7 лютого її відновлять. Операції відбуватимуться за касовим курсом, термінали прийматимуть купюри від 1 долара до 5 євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!