путін вже не зможе переломити динаміку війни в Україні, – генерал армії США

1363 0
Навіть та часткова мобілізація, яку було оголошено в росії, закінчилася тим, що більше людей залишили країну, ніж прийшли до військкоматів.
Президент російської федерації володимир путін

Президент російської федерації володимир путін

росія наразі перебуває у складній ситуації, і президент володимир путін вже не може зробити нічого, аби переломити динаміку війни в Україні. Таку думку висловив генерал Збройних сил США Девід Петреус під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, передає Укрінформ.

Американський генерал відзначив, що Україна в результаті загальної мобілізації, організаційних зусиль, навчання військових та оборонної допомоги США і партнерів зараз має набагато більшу військову міць, ніж те, що має росія в Україні. Це надало українській армії можливість звільнити більшу частину території Харківської області, дещо просунутися в Луганській області і методично продовжувати наступальні дії, щоб звільняти Херсон та інші території на захід від Дніпра.

Читайте також: Сили оборони України знищили вже понад 200 дронів-камікадзе

«Росія зараз перебуває у складній ситуації, путін вже нічого не може зробити, щоб переломити цю динаміку. «Референдуми» не призвели ні до чого. Спроба анексії чотирьох регіонів не має врешті-решт жодного значення, і ми бачимо, що Україна звільняє ці території», – сказав Петреус.

Він зауважив, що навіть та часткова мобілізація, яку було оголошено в росії, закінчилася тим, що більше людей залишили країну, ніж прийшли до військкоматів.

За його словами, ті, хто зрештою надягає військову форму російської армії, отримують мінімальне навчання, вони практично не озброєні. «Це справді означає десятки тисяч додаткових солдатів зі зброєю, які можуть з’явитися на полі бою. Але українські сили зараз настільки більш потужні, настільки більш здатні воювати, ніж росіяни, що вони продовжать звільняти свої території», – переконаний генерал армії США.

Він додав, що вже зараз можна сказати, що росія зазнала в Україні в 3-4 рази більше втрат за 8 місяців, ніж за 9 років, поки вона вела війну в Афганістані.

Петреус також переконаний, що взимку росії буде набагато складніше вести війну, ніж Україні. «Не думаю, що українські війська будуть уповільнювати свій оперативний наступ з приходом зими. Логістика росіян дуже слабка, мости зруйновані, так само, як і залізничні колії, як на Кримському мосту», – сказав він.

«Для росіян існує дуже багато проблем. Зима наближається. У них навіть теплого одягу не вистачає, не говорячи вже про озброєння», – підкреслив генерал.

Читайте також: Іран відправив у Крим інструкторів, щоб навчати росіян використовувати дрони, – ЗМІ 

Петреус зазначив, що моральний дух російської армії дуже низький. «Вони не розуміють, за що вони воюють. Здебільшого на фронті представники національних меншин, яких було кинуто на лінію зіткнення», – сказав він.

Петреус також додав, що швидкість українського наступу буде залежати, зокрема, від того, яким чином ця кампанія буде розпланована і виконана.

Нагадаємо, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 19 жовтня орієнтовно становлять близько 66 280 осіб. Так, за добу Збройні Сили України ліквідували 430 окупантів.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!