Рада повернеться до питання скасування переходу на літній час взимку

1141 0
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час.
Photo by Laura Chouette on Unsplash

Photo by Laura Chouette on Unsplash

Верховна Рада повернеться до розгляду законопроєкту про відмову переходу на літній час взимку. Про це повідомив голова Верховної Ради і автор законопроєкту Руслан Стефанчук, – передає Інтерфакс-Україна.

«Сталося те, що ми перейшли на літній час, і голосувати за нього (законопроєкт – ред.) в літній період, мені здається, немає сенсу. Ідеологія, яка закладалася в цей законопроєкт – зберегти звичний для України час +2, а це – зимовий. Тому, думаю, що після того, як Україна перейде на зимовий час, питання знову треба буде підняти», – сказав Стефанчук на брифінгу в понеділок, пояснюючи, чому за законопроєкт не проголосували у другому читанні.

Читайте також: В Україні зробили крок до скасування переведення годинників

Він додав, що Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, за словами Стефанчука, основним фактором на користь прийняття законопроєкту є біологічні ритми громадян України.

Нагадаємо, що ще в жовтні минулого року у парламенті зареєстрували законопроєкт про скасування переходу на літній час і зимовий час. Так, він передбачає закріплення в Україні єдиного київського часу і відмову від сезонного переведення годинників. В Україні годинник переводять на зимовий і літній час вже майже 40 років. Восени переведення годинників традиційно відбувається в останню неділю жовтня. У 2021 році українці перейдуть на зимовий час в ніч на 31 жовтня, о 4 годині ранку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!