Рада призначила нового омбудсмена з прав людини

981 0
За проголосували 250 нардепів.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Верховна Рада призначила Дмитра Лубінця на посаду уповноваженого з прав людини. Про це повідомив нардеп «Голосу» Ярослав Железняк у Telegram.

«Після годинного обговорення, Дмитро Лубінець підтриман на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. За — 250 голосів», — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Денісову звільнили з посади омбудсменки

Як передає Рух Чесно, у Раду Дмитро Лубінець обирався тричі як мажоритарник: у 2010-му від «Фронту змін», у 2014-му від «БПП» та у 2019-му як самовисуванець за 60 округом (Донецька область). Нині нардеп входить до депутатської групи За майбутнє». Є Секретарем Комітету ВРУ з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України. Член Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС — Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ).

Також, нардеп тричі ловився на кнопкодавстві, а також неодноразово — на гречкосійстві. 

У лютому 2019 року був одним з 59 депутатів, які підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення. Тоді таке рішення КСУ поставило під загрозу безвіз та співпрацю з Міжнародним валютним фондом, адже цей закон був однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

У грудні 2021 року був серед депутатів, що подали законопроєкт з пропозицією відновити змішану (пропорційно-мажоритарну) систему виборів.

Нагадаємо, 31 травня Верховна Рада звільнила з посади уповноваженого парламенту з прав людини Людмилу Денісову. Після чого, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс до Верховної Ради кандидатуру безпартійного нардепа Дмитра Лубінця на посаду уповноваженого ВРУ з прав людини.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!