У Львові працівники ТЦК насильно затримали чоловіка та у центрі міста відреставрують давню кам’яницю. Підсумки доби

881 0
Нині 18 березня та 754 доба героїчного протистояння агресії рф.
Скрин з відео

Скрин з відео

Акцент дня: У обласному ТЦК та СП розслідують насильне затримання чоловіка у Львові. Інцидент трапився 16 березня ввечері. Працівники Шевченківського РТЦК та СП із застосуванням фізичної сили затримали посеред вулиці Кирила Тарана та заштовхали до буса.

На цю ж тему: Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на насильне затримання чоловіка у Львові працівниками ТЦК. Кирилу призначать нову ВЛК, за результатами якої і ухвалюватимуть рішення щодо чоловіка.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 72 бойових зіткнення, найбільше по Новопавлівському та Авдіївському напрямках, відповідно 36 та 13. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 9 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Минулої доби російські окупанти атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 17 цих ударних БпЛА було знищено.

Також учора на Львівщині лунала повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав о 22:02, відбій – о 22:39. У напрямку нашої області рухалися ворожі ударні безпілотними.

Читайте також: Скількох осіб визнали держзрадниками на Львівщині за минулий рік. Серед зловмисників є зовсім різні люди: як за соціальним, так і за освітнім рівнем, а також за сферами діяльності.

Ключові події:

1. У Львові вшанували пам’ять загиблих від авіаудару рф по Маріупольському драмтеатру. Перед будівлями львівських театрів із лампадок виклали напис «Діти», який написали люди, що переховувались у драмтеатрі у Маріуполі. Окрім того, перехожі приносили дитячі іграшки поблизу.

Читайте також: Абсолютна більшість українців довіряють ветеранам АТО та військовим. Результати опитування. Рівень поваги до них з боку суспільства залишається високим – 76%;

2. Готель у центрі містра, який належить депутатці Львівської міськради, продають за 108 млн грн. Йдеться про готель «Feder boutique hotel», на пл. Звенигородській, 3. Власниками його є Марта Кобилко та депутатка Львівської міськради від «Європейської солідарності» Олена Пелех.

Читайте також: Судився через перепустку. Хто і за яких умов може отримати дозвіл на проїзд площею Ринок. Є три категорії такого дозвільного документу;

3. У центрі Львова відреставрують давню кам’яницю. Будівлю на Вірменській, 17 досліджували п’ять років.

Читайте також: Ще на сім ділянок продадуть права оренди на Львівщині. Торги відбудуться 22 березня в форматі онлайн-аукціоні;

4. На Львівщині створили ботанічний заказник, де ростимуть червонокнижні квіти. Це ділянка на Золочівщині, на якій зростає еритроній європейський.

Читайте також: У Львові розширили перелік «особливо цінних» дерев. «Йдеться про збільшення кількості великовікових «особливо цінних» дерев. Їх було 154 – додаємо ще 63», – сказала керівниця управління екології ЛМР Галина Микітчак.

Та: У Львові оголосили конкурс на кращого працівника музею. Переможці отримають грошові винагороди, а конкурс триватиме до 13 квітня;

5. Синоптики попереджають про ожеледицю. Прогноз погоди на початок тижня. У понеділок, 18 березня, у Львові та області прогнозують ожеледицю на дорогах та мокрий сніг. Що ж до температури, то вдень вона опуститься 1 – 3° тепла, а вночі триматиметься у межах 0 – 2° тепла.

На цю ж тему: У Львові зафіксували найвищий температурний показник за 40 років. 16 березня було 15,3° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!