Рада визначила формат вступу до вишів у 2023 році

2234 0
Учні 11-х класів звільняються від складання ДПА, а вступне випробування для здобуття вищої освіти відбудеться у форматі національного мульпредметного тесту.
Фото умовне

Фото умовне

Народні депутати підтримали урядовий проєкт Закону України, який визначає формат вступу у 2023 році. «За» проголосували 285 депутатів. Відповідно до нього,  учні 11-х класів звільняються від складання ДПА, а вступне випробування для здобуття вищої освіти відбудеться у форматі національного мульпредметного тесту.

Джереломіністр освіти Сергій Шкарлет

НМТ міститиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові предмети: українська мова і математика, іще один – на вибір вступника (історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія).

Читайте також: Чому історія України – не обов'язковий предмет на НМТ. Пояснення

«Надважливо, що тестування відбуватиметься протягом одного дня. Безпека була, є і буде на першому місці», – каже міністр. 

Нагадаємо, що на початку лютого Верховна Рада не змогла ухвалити в цілому законопроєкт 8228-1, що відкривав би можливість МОН провести вступну кампанію за результатами національного мультипредметного тесту. Модель НМТ презентували ще 20 січня 2023 року. Проти ухвалення цього рішення виступила фракція «Європейської солідарності», яка наполягає на тому, щоб історія України була обов’язковим предметом ЗНО. 

Загалом планують проведення основної та додаткової сесії НМТ. Основна проходитиме у червні, додаткова – у червні – липні. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті випускники, які з важливих причин не склали тестування під час основної. Для складання тесту дадуть 180 хвилин, які вступник може розподілити на свій розсуд. Детальніше про умови вступу 2023 читайте в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!