Ракетні атаки рф. Розвідка прогнозує, що найважча частина зими попереду

1325 0
Будь-який сигнал тривоги – це попередження про потенційну серйозну небезпеку», каже представник ГУР.
Умовне фото

Умовне фото

Загроза для цивільної та енергетичної інфраструктури України зберігається незважаючи на те, що запасу ракет у росії набагато менше, ніж минулого року. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов прогнозує, що найважча частина зими ще попереду.

«Так, може відновлювати (ракетний запас – ред.) і робить це, але не в тих обсягах, у яких хотіла б. Це означає, що сьогодні запаси ракетних озброєнь у агресора значно нижчі, ніж це було минулого року та на початку повномасштабного вторгнення. Проте вони є, і означає, що загроза для української енергетичної та цивільної інфраструктури зберігається. У тому числі, ворог активно використовує комбіновані удари, коли одночасно використовуються ракети та безпілотники. Ми бачимо все це фактично у щоденному режимі», – сказав він.

Читайте також: Львівщина отримала додаткові засоби для збиття «шахедів»

Він констатував, що росія ще не відновила ракетний запас часів Сергія Суровікіна, який фактично знищив його. Але при цьому у рф в запасі залишається «необмежена кількість» ракет для систем С-300 та іншого радянського озброєння.

«Все-таки найважча частина зими, у тому числі у температурному режимі, попереду. Це означає, що будь-який сигнал тривоги – це попередження про потенційну серйозну небезпеку», – наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, за даними розвідки на початок листопада, у запасі у росії приблизно 870 високоточних ракет. У Повітряних силах зазначили, що це вдвічі менше, ніж минулого року.

Нагадаємо, що у ніч на 5 грудня атакували Україну 17 ударними БПЛА типу «Шахед» та 6 зенітними керованими ракетами ЗРК С-300. Повітряній обороні вдалося збити 10 ворожих дронів. 

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!