У Повітряних силах відповіли, чи безпечно відкривати аеропорт у Львові

5119 0
Окупанти можуть вбачати у відкритті аеропорту потенційну ціль.
Умовне фото

Умовне фото

Відкривати аеропорт у Львові чи іншому місті в Україні поки небезпечно. Адже окупанти можуть вбачати у ньому потенційну ціль. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

«Аеропорт це уже інфраструктура, за допомогою якої можуть здійснюватися перельоти цивільних суден як вантажних, так і пасажирських»заявив він.

Як зазначив Юрій Ігнат, перед відкриттям будь-якого аеропорту потрібно оцінити загрози та небезпеку.  

«От скажіть, як давно по Львову прилітали «Шахеди», чи крилаті ракети, чи по Тернополю, чи по Хмельницькому. Я думаю, відповідь у цьому. Якщо противник розуміє, що в Україні є функціонуючий аеропорт, то вони будуть в ньому вбачати потенційну ціль, яка може постачати західне озброєння», повідомив речник.

За його словами, фактично всі аеродроми в Україні використовуються, але виключно військовими для захисту держави, а також для здійснення атак по противнику.

Нагадаємо, що керівник Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького може відновити свою діяльність як гуманітарний коридор.  

Додамо, що пів року тому Дмитро Кулеба зазначив, що міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького за наявності гарантій безпеки може першим відновити польоти в Україні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!