Київ

Ремонт Шулявського шляхопроводу. З будівельної компанії хочуть стягнути 1,1 млрд за виконану роботу

443 0
Правоохоронці виявили змову під час проведення тендеру
Шулявський шляхопровід. Фото: КМП

Шулявський шляхопровід. Фото: КМП

Прокуратура вимагає стягнути з будівельної компанії понад 1,1 млрд грн, які вона отримала на реконструкцію Шулявського шляхопроводу, нібито завдяки змові під час проведення тендеру. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» через систему Prozorro провела торги із закупівлі робіт з реконструкції розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва (реконструкція Шулявського шляхопроводу).

В результаті цих торгів переможцем було визнано приватне товариство, з яким Дирекція уклала договір на 598,5 млн грн. Пізніше, шляхом укладення додаткових угод, строк виконання робіт було продовжено, і ціна робіт зросла у майже 2 рази. На початок 2024 року це приватне товариство вже отримало понад 1,1 млрд грн за виконані роботи.

«Разом з цим встановлено, що компанія-переможець зазначених торгів та ще одне приватне товариство змовились, внаслідок чого спотворили результати торгів», - заявили у прокуратурі.

У зв'язку з цим Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з вимогою визнати недійсними рішення тендерного комітету і договір генерального підряду.

Також прокуратура просить стягнути з компанії одержані з місцевого бюджету кошти в сумі понад 1,11 млрд грн.

Нагадаємо, Шулявський міст частково обвалився 27 лютого 2017 року. У2018 році переможцем у тендері на реконструкцію шляхопроводу стала фірма «ТОВ «Північноукраїнський будівельний альянс».

Відкриття відреконструйованого шляхопроводу відбулось наприкінці грудня 2019 року. Підрядник надав гарантію на якість робіт – 50 років.

До кінця 2023 року у межах реконструкції транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі планували завершити ремонт підземного переходу.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще. 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!