Вулицю Бандери у Львові ремонтуватиме «Онур» за 209 мільйонів гривень

3335 0
Вулиця міститиме спільні дві смуги для руху автотранспорту і трамваїв.

Переможцем тендеру на реконструкцію вулиці Степана Бандери стало ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл», яке запропонувало ціну на 10 грн меншу від другого учасника – ПрАТ Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1. Про це йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro.

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

Попереднього разу ці ж компанії подали документи на тендер, але до аукціону допустили лише ПрАТ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1», що суперечить законодавству про тендерні закупівлі.

Новий тендер оголосили 23 червня. Серед технічних вимог для реконструкції вулиці – фіксована ширина смуг проїжджої частини та велосмуг, підняті пішохідні переходи при повороті на бічні вулиці, реконструкція мереж та освітлення. Вулиця міститиме спільні дві смуги для руху автотранспорту і трамваїв, однак у разі поломки авто для нього залишать місце, аби можна було об’їхати. На вулиці висадять туї, липи та ялівець.

Ескізний проєкт розробив комунальний «Інститут просторового розвитку», а робочий проєкт – ТзОВ «Трамдорпроект». Завершити роботи мають до 30 червня 2021 року.

Читайте також: Вулиця Бандери: серед недоліків бруківки – шум, вібрація, обмежений рівень безпеки

Нагадаємо, проєкт «Вулиця для всіх» фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. 

У межах проєкту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. У 2017 році відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проєкт реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. Тоді проєкт підкоригували і частково повернули бруківку.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!