На правах реклами

Що таке ретинол і як він діє на шкіру

319 0
Знаєте, що таке ретинол? Цей інгредієнт багатьом знайомий під назвою вітамін А. Ретинол має сильні антиоксидантні властивості. Він захищає клітини шкіри від шкідливого впливу вільних радикалів, зменшує пігментацію та сприяє лікуванню прищів.

Знаєте, що таке ретинол? Цей інгредієнт багатьом знайомий під назвою вітамін А. Ретинол має сильні антиоксидантні властивості. Він захищає клітини шкіри від шкідливого впливу вільних радикалів, зменшує пігментацію та сприяє лікуванню прищів. Розглянемо докладніше факти та міфи про ретинол, дізнаємося, що правда, а що брехня.

Ретинол дратує шкіру

І це правда. Ця активна речовина характеризується потужною дією. Секрет її правильного використання полягає в грамотному доборі концентрації. Для чутливої шкіри оптимальний рівень – від 0,2 до 0,5%. При цьому не рекомендується використовувати такі креми від зморщок частіше 1-2 разів на тиждень. Не завадить додатково застосовувати зволожувальні та заспокійливі засоби для зміцнення гідроліпідного бар'єра епідермісу. При відсутності висипань креми з ретинолом поступово можна ввести в щоденний догляд.

Ретинол не варто використовувати вагітним і жінкам, що годують

Фактично вітамін А належить до групи ретиноїдів. Під час вагітності їх приймання суворо заборонено. Висока концентрація цієї речовини в організмі жінки може токсично впливати на плід і навіть спровокувати появу вроджених відхилень.

Ретинол з аскорбіновою кислотою (вітаміном С) не поєднуються

Це факт, яким треба керуватися при підборі косметичних засобів. З'єднання інгредієнтів здатне спричинити подразнення шкіри, тому їх краще не наносити разом. Винятком можуть стати продукти, у яких ці два інгредієнти перебувають у припустимих концентраціях. Хорошим прикладом є креми від зморщок, що освітлюють і омолоджують. NACOMI Next Level з ретинолом і вітаміном С у формі 3-O-етиласкорбінової кислоти ідеально підходить для дбайливого догляду.

Не можна поєднувати ретинол із кислотами

Про цей факт потрібно пам'ятати, коли підбираєте догляд для чутливої шкіри. Особливо дратівливим може виявитися поєднання ретинолу та гліколевої, мигдальної або саліцилової кислот. Однак, якщо шкіра звикла до використання вітаміну А, можна поступово вводити ці компоненти, що відповідають типу шкіри.

Косметику з ретинолом краще використовувати на ніч

Пам'ятайте про це правило. Ретинол ущільнює шкіру під час нічного відпочинку. У цей час відбуваються відновлювальні та регенеративні процеси. Ще одним аргументом на користь вечірнього догляду є чутливість вітаміну А до світла та фотосенсибілізаційні властивості. При нанесенні косметики з ретинолом обов'язково використовуйте креми з фільтром.

Декілька міфів

Популярність цього активного інгредієнта породжує багато хибних фактів. Найпопулярніші міфи:

  1. Ретинол підходить лише для зрілої шкіри.
  2. Роздратування від крему проявляється відразу.
  3. Ретинол можна змішувати з іншими засобами для обличчя та косметичними продуктами.
  4. Після догляду можна засмагати на сонці.

Ретинол широко відомий своїми антивіковими властивостями й рекомендується жінкам старше 40 років. Однак косметику можна використати й раніше. Процес старіння шкіри починається з 30 років, тому нічні креми або засоби для області навколо очей можна вводити з 25 років. Завдяки цьому вдасться сповільнити та відстрочити появу перших зморщок, запобігти провисанню та зміні кольору шкіри.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!