Резніков сказав, чому Україні не допоможе ізраїльський «залізний купол»

1655 0
Українські воїни збивають досить велику кількість російських ракет та авіацію.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що українські бійці збивають досить велику кількість російських ракет та авіацію, проте захист неба треба суттєво посилювати. Про це повідомили у міністерстві.

«У нас, в України, і сьогодні вже є захист нашого неба. Він не ідеальний, але повірте, ми досить велику кількість ракет збиваємо, які летять. Ворожі літаки в нашому небі вже не літають, бо бояться і знають, що ми їх збиваємо. Вони використовують старі ракети Х-22, Х-55 й інші. Агресор стріляє ними з території росії, з території білорусі, з акваторії Чорного та навіть Каспійського морів, з тимчасово окупованого українського Криму», – каже Резніков.

Читайте також: Від оголошення тривоги до прильоту ракети до Львова минає орієнтовно 10 хвилин

З його слів, ворог боїться наблизитися, оскільки Повітряні сили працюють дуже професійно, крім того, бійці всіх видів, родів і сил ЗСУ та інших складових майстерно застосовують ПЗРК.

Очільник Міноборони пояснив, що для більш ефективної оборони Україні потрібно розвивати свою систему ППО/ПРО. Відомий «залізний купол», який захищає Ізраїль, хоча й не на 100%, нашій країні не допоможе.

«Всі ми знаємо назву «залізний купол», але навіть він не захищає на 100%. Мало того, я був в Ізраїлі, спілкувався з їх виробниками, підприємствами державними. «Залізний купол» зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених по суті в гаражах. Від крилатих та балістичних ракет «залізний купол» не захищає. Там є інша система ППО, які розвивається і в самому Ізраїлі і є в Чехії, і США. Тому нам потрібно розвивати свою систему ППО/ПРО, або отримувати, в тому числі, від наших партнерів», – сказав Міністр оборони України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна хотіла придбати систему оборони в Ізраїлю. Тоді військовий говорив, що Україні потрібна система, яка здатна знищувати ракети більшої дальності. 

Також зазначимо, що Tvoemisto.tv дізналося, які види ракет застосовує росія і чому не всі з них вдається збити. Детальніше про це читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!