Рівень води на Херсонщині поступово знижується

674 0
Станом на ранок 13 червня рівень води знизився на 3 метри.

Станом на ранок 13 червня рівень води в Дніпрі на позначці «Херсон» знизився на 3 метри й становить 2,6 метра. Щогодини рівень води знижується на 1-5 см. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. 

«У районі Нікополя  втрачений звʼязок із датчиками вимірювання. Тож наразі достовірні дані про подальше зниження рівня відсутні. Наразі фахівці шукають можливі шляхи визначення рівня та об'єму води Каховського водосховища», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Міноборони назвали мету підриву окупантами Каховсської ГЕС

Додають, що станом на 11 червня на Херсонщині затоплено 309 кв.км. 

Також фахівці Державної екологічної інспекції пояснюють, що у точках відбору в р. Дніпро не зафіксовані значні відхилення та перевищення гранично допустимі концентрації по забруднюючих речовинах.

Зазначимо, що Львів також приймає евакуйованих з Херсонщини, а всю потрібні інформацію про прихистки та служби можна знайти за посиланням.

Нагадаємо, що зранку 6 червня голова Херсонської ОВА підтвердив підрив Каховської ГЕС. Він зазначив, що почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів. Він також зауважив, що критичного рівня вода досягне через 5 годин.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!