Київ

Рівень води у Дніпрі в Києві знову піднявся

739 0
В Києві утримується затоплення заплави Дніпра шаром близько 35 см
Фото: Фейсбук Оболонь

Фото: Фейсбук Оболонь

Рівень води у Дніпрі зростає другу добу поспіль. Про це повідомляє КМВА.

«Станом на 9:30 26.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 300 см. Що на 6 см більше вчорашнього показника. Після тижневого спаду рівня води, два дні поспіль фіксується зростання», - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ – І (жовтий).

При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 35 см. Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення.

«Ми продовжуємо уважно моніторити цьогорічне водопілля. Влада міста та усі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій!», — наголосив Попко.

Нагадаємо, минулої доби рівень води у Дніпрі зріс на 11 см. А у попередні кілька діб рівень води падав.

Синоптики попереджають, що внаслідок ймовірних значних опадів, можлива друга хвиля паводку наприкінці квітня чи початку травня.

За  даними ДСНС, на Київщині підтопленими залишаються 52 домогосподарства з майже 200, що були затоплені минулого тижня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!