Київ

Водопілля повертається? Рівень води в Дніпрі в Києві знову піднявся

757 0
До критичного для Києва рівня залишається ще більше метра
Фото: Дарницька РДА

Фото: Дарницька РДА

У столиці за останній день рівень води у Дніпрі піднявся на 11 см. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

«Станом на 9:30 25.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 294 см. За останню добу вода піднялася на 11 см. Але до критичного для столиці рівня залишається ще більше 1 метра», – зазначив начальник КМВА Сергій Попко. 

Він зауважив, що у Києві утримується підтоплення заплавних територій та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок. Проте, за його словами, аварійних підтоплень по місту не зафіксовано.

«Ми уважно слідкуємо за динамікою цьогорічного водопілля в Києві. Всі відповідні служби готові оперативно реагувати на надзвичайні ситуації», – запевнив Попко. 

Нагадаємо, минулої доби рівень води в Дніпрі біля мосту метро впав на 20 см.

Через паводок залишаються підтопленими парк Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків та спостерігається часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок.

У Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київщини утримується затоплення заплавних територій та зафіксовано часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів.

За даними ДСНС, на Київщині підтопленими залишаються 52 домогосподарства з майже 200, що були затоплені минулого тижня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!