Київ

За добу рівень води в Дніпрі впав на 20 см

653 0
Говорити, що цьогорічне водопілля для столиці вже минулося – зарано.
Фото: Фейсбук Оболонь

Фото: Фейсбук Оболонь

Наразі водопілля в Києві стрімко йде на спад, але можлива і друга хвиля повені. Про це повідомляє КМВА.

«Станом на 10:00 24.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 283 см. Що аж на 20 см менше вчорашнього показника. Це найбільше падіння рівня води з початку водопілля», - йдеться у повідомленні.

Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Проте, говорити, що цьогорічне водопілля для столиці вже минулося – зарано.

Синоптики попереджають, що внаслідок ймовірних значних опадів, можлива друга хвилю паводку наприкінці квітня чи початку травня.

Але, як зазначають в КМВА, передбачуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста.

«Тим не менше, влада міста та усі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій!», — наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, пік водопілля в Києві очікувся 22 квітня. Як зазначали у КМВА, за усіма прогнозами, цьогорічне водопілля не досягне критичної позначки. Але усі потрібні служби в посиленому режимі готуються до будь-яких надзвичайних ситуацій.

Зокрема, проводяться спеціалізовані навчання із порятунку людей та ліквідації наслідків повені.

Через паводок залишаються підтопленими парк Муромець, Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків та спостерігається часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок.

У Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київщини утримується затоплення заплавних територій та зафіксовано часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!