Різдво у Львові. Як місто готується до свята

1005 0
Заклади культури Львова підготували події, приурочені до Різдва.
PHOTO BY FREESTOCKS ON UNSPLASH

PHOTO BY FREESTOCKS ON UNSPLASH

Цьогоріч у Львові на різдвяні свята відкриють шопку та встановлять дідух. Зокрема, 22 грудня, на площі Ринок, перед Ратушею, відкриють шопку, яка є незмінною для міста вже 9 років, а у переддень Різдва, 24 грудня, на площі Ангелів встановлять чотирьохметрового дідуха.

Читайте також: Які різдвяні вистави можна відвідати у Львові 

Як повідомили у ЛМР, у період різдвяних свят по Львову розставлять імпровізовані бочки із ватрою. Згодом буде перелік локацій і розклад, коли там будуть ватри, щоб львів’яни приходили та об’єднувались довкола коляди. Також заклади культури Львова підготували події, приурочені до Різдва. Повний перелік заходів опублікують згодом.

«Ми акцентуємо увагу на двох ключових елементах – світло та традиції. Світло – це свічки, ліхтарики, вогонь, бо вони символізують тепло, надію і незламність. Традиції ми буде плекати через коляду. Зараз фахівці управління туризму та Музею народної архітектури і побуту (Шевченківський гай) формують колядник із 11 колядок з різних регіонів України. Ці колядники будуть як у паперовому, так і в електронному форматі, та будуть безкоштовно поширюватись між львів’янами і гостями нашого міста», – зазначила керівниця управління туризму Львова Христина Лебедь.

Читайте також: У яких містах на Львівщині цьогоріч не будуть встановлювати ялинку

Нагадаємо, що новорічно-різдвяну ялинку урочисто відкриють у Львові 5 грудня. Щороку у Львові на площі Ринок відкривали сезонну зимову ковзанку. Проте цьогоріч, як і в 2022 році, ковзанки перед Ратушею не буде. Так само не буде різдяного ярмарку біля ялинки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!