Різко присіла і вже не могла встати. Львівські лікарі провели складну реконструктивну операцію

8313 0
38-річній Василині діагностували комбіноване пошкодження меніска.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Медики Лікарні Святого Луки провели складну реконструктивну операцію 38-річній Василині, якій діагностували комбіноване пошкодження меніска. Про це повідомила пресслужба Першого медичного об'єднання Львова. 

Жінка зі Львівщини отримала травму після роботи на городі. Василина Роса саджала цибулю, а коли присіла, то вже не змогла встати. Жінка скаржилась на такий біль, що мало не втратила свідомість. 

«Зазвичай при подібних травмах хірурги вдаються до видалення меніска. Натомість ортопеди-травматологи нашої лікарні віддають перевагу збереженню хрящової прокладки. Для пацієнтів це значно покращує довгостроковий прогноз. Адже у 70% людей з видаленим меніском протягом 10 років розвивається артрит - запалення суглобу», – йдеться у повідомленні.

Відтак, лікарі провели складне оперативне втручання, що дало можливість зберегти пацієнтці повну функцію кінцівки та забезпечити активний спосіб життя.

З моменту операції минув вже місяць. Наразі Василина все ще користується милицями, та вже скоро повністю відновиться.

Нагадаємо, що щелепно-лицеві хірурги Центру дитячої медицини успішно виправили вроджену ваду у 3-місячного малюка з Одеси.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!