Роботодавцям і надалі компенсуватимуть працевлаштування ВПО. Як довго та яка сума

757 0
Витрати Фонду цього року орієнтовно складуть 308 млн грн при прогнозованому працевлаштуванні 23 тисяч людей.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У 2023 році уряд продовжить програму виплат компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Так, за кожну працевлаштовану ВПО роботодавець отримає 6700 гривень компенсації протягом двох місяців. Саме такий розмір мінімальної заробітної плати. 

Джерело: пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відомо, що Кабінет Міністрів доповнив джерела фінансування програми. Цього року компенсацію роботодавцям Уряд буде здійснювати за допомогою коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Також будуть задіяні інші джерела, не заборонені законодавством.

Читайте також: Як роботодавцю отримати компенсацію за працевлаштування переселенців. Роз’яснення.

Зауважимо, що минулого року профінансували виплати загалом на суму близько 200 мільйонів гривень за працевлаштування понад 16 тисяч ВПО. 

Нагадаємо, що Кабмін запровадив таку програму змотивування підприємців працевлаштовувати переселенців у квітні 2022 року. Таким рішенням урядовці намагаються пришвидшити адаптацію людей, які змушені були переїхати з небезпечних та тимчасово окупованих регіонів, і підвищити рівень зайнятості серед населення.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!