Росія більше не матиме залізничного сполучення з жодною з країн ЄС

728 0
Від завтра залізничне сполучення з Росією зупиняє Фінляндія.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Фінляндія відмовилася від залізничного сполучення з Росією, відтак Росія тепер не матиме залізничного сполучення з жодною з країн Євросоюзу. Про це повідомили в «Укрзалізниці».  

«Залізнична блокада Росії в дії. З 28 березня Фінляндія скасовує залізничне пасажирське сполучення з країною-агресором. Відтепер Росія не має залізничного сполучення з жодною з країн ЄС», – йдеться у повідомленні. 

Так, VR Group із 28 березня зупиняє рух поїздів Allegro, які курсують між російським Санкт-Петербургом і Гельсінкі. Зранку в неділю, 27 березня, до Санкт-Петербурга запланували останній рейс, також вирішили організувати останні два рейси з Росії до Фінляндії. Призупинення сполучення триватиме невизначений час. Також Фінляндія призупиняє й вантажні залізничні перевезення з РФ.

Укрзалізниця закликає й надалі продовжити залізничну блокаду Росії та прискорити прийняття рішення щодо зупинки транзитного маршруту між Китаєм та Польщею, що проходить через Росію та Білорусь.

Читайте також: Попри санкції російський літак полетів у Словаччину з Москви і повернувся 

Нагадаємо, що з початку російського вторгнення в Україну почали закривати свій повітряний простір для цивільної авіації Росії. Першою на цей крок наважилася Велика Британія. Зазначимо, що низка країн Європи закрили небо для Росії ще до заяви ЄС, зокрема Чехія, Польща, Румунія, Литва, Латвія, Естонія, Болгарія, Словенія, Велика Британія, Данія, Бельгія, Щвеція, Ісландія, Ірландія, Фінляндія, Німеччина, Австрія та Франція. Закрити небо для авіакомпаній РФ також вирішили Італія і Норвегія. До санкцій, за інформацією Мінцифри, приєдналися й Північна Македонія, Молдова та Португалія. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!