Росія «досить скоро» спробує захопити третину України, – прем’єр Польщі

6136 0
Захопленням третини української території Москва спробує посилити свою позицію на переговорах.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що, на його дімку, «досить скоро» російські війська спробують захопити третину території України. Тоді Москва спробує використати це для посилення своєї позиції на переговорах. Про це він повідомив в ефірі CNN, пише Європейська правда.

Читайте також: Британська розвідка прогнозує тяжкі бої на околицях Києва у найближчі дні

«Я бачу перегрупування, реорганізацію російських військ. Я думаю, що вони досить скоро спробують оточити українські сили, зокрема на Донбасі. А потім, захопивши третину землі в Україні, вони захочуть вести переговори з цієї… дуже сильної позиції», – сказав Моравецький.

Він наголосив, що союзники повинні продовжувати вводити «нищівний пакет санкцій». Оскілки росія боїться довгострокових санкцій. Захід виступає за конфіскацію російських активів і працює над якнайшвидшим припиненням купівлі нафти та газу в росії.

Зі слів Моравецького, попри введені санкції, ціна російського рубля залишається в основному стабільною і це є доказом того, що «на даний момент Путін і його оточення змогло змінити фіскальну політику, грошово-кредитну політику, фінансову політику таким чином, щоб вони були певною мірою несприйнятливі до санкцій... принаймні протягом наступних кількох місяців».

«Протягом наступних тижнів і наступних кількох місяців Росія готова до цієї війни. Я не впевнений, чи Захід, чи Сполучені Штати, Європейський Союз і НАТО так підготовлені. ... Наша громадська думка втомиться від цієї війни», – сказав він.

Читайте також: Росія планує сформувати на тимчасово зайнятих територіях органи окупаційної влади, – Генштаб

Прем’єр Польщі зауважив, що поки «українці воюють з левиними серцями», Заходу необхідно терміново збільшити постачання зброї в країну, та закликав США діяти.

«Ми повинні допомогти українцям якнайшвидше захистити свою країну. Наші дні — це їхні години, наші тижні — їхні дні; їм потрібна зброя тут і зараз. … Росія – велика країна, велика країна з великою кількістю товарів, сировини, ресурсів… У них велика армія. Тому вони можуть знову і знову перегруповуватися та реорганізовуватись», – додав він.

Нагадаємо, раніше в CNN із посиланням на Міноборони США заявили, що переміщення російських військ поблизу Києва, анонсоване російською стороною та підтверджене розвідкою США, найімовірніше, пов’язане з їхнім перебазуванням, а не відведенням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!