Росія планує сформувати на тимчасово зайнятих територіях органи окупаційної влади, – Генштаб

1559 0
На залишених ворогом територіях фіксують непоодинокі випадки мінування території та будівель місцевих жителів.
Фото: 3polk.com.ua

Фото: 3polk.com.ua

Керівництво російської федерації розглядає питання формування на тимчасово зайнятих територіях окупаційних органів влади. Зокрема, на території рф здійснюється відбір співробітників силових структур, прокуратур та судів, які в подальшому будуть направлені на територію України, йдеться у ранішньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Для реалізації сценарію щодо створення на території Херсонської області чергової псевдореспубліки, 652-та група інформаційно-психологічних операцій та офіцерів 12-го головного управління генштабу рф повинна проводити так звані «роз’яснювальні роботи» з місцевими органами влади та населенням. Інформаційний супровід здійснюється шляхом демонстрації відеосюжетів з підставними особами.

Читайте також: Бійці на сході відбили три ворожі атаки та знищили близько 200 окупантів

Морально-психологічний стан військ противника та рівень мотивації окупантів залишається низьким. У підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу, через невиконання наказу щодо ведення бойових дій, від посад усунуто двох командирів взводів. Для проведення роз’яснювальної роботи, до району виконання бойових завдань БТГр частини в Ясинівці Донецької області, заплановано прибуття заступника командира бригади з воєнно-політичної роботи.

У частинах Балтійського флоту, зокрема 79-ї окремої мотострілецької бригади 11-го армійського корпусу, відзначаються численні випадки відмови від подальшого проходження служби та небажання підписувати контракти військовослужбовцями строкової служби.

На території республіки Білорусь зафіксували переміщення військової техніки збройних сил рф, ймовірно, з метою перегрупування підрозділів, а також створення резерву для поповнення втрат в живій силі, озброєні та техніці угруповань, що діють на території України.

На залишених ворогом територіях Київської області фіксують непоодинокі випадки мінування території та будівель місцевих жителів.

Читайте також: Ракетна небезпека та наліт російської авіації з Білорусі. Як минула доба на Львівщині

Угруповання Сил оборони продовжує ведення оборонної операції на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На всіх напрямках противник успішно стримується Збройними Силами України, на окремих – наші війська здійснюють успішні контратаки.

Угрупованням Об’єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 5 ворожих атак. Наші воїни знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Противник зазнав втрат і у живій силі.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей – 4 літаки, БПЛА та 2 крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога.

Нагадаємо, російські війська продовжують ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Як повідомляють у Генштабі ЗСУ, ворог зазнав значних втрат та, ймовірно, тимчасово відмовився від виконання завдання щодо блокування Києва. Відбувається перегрупування та зосередження зусиль на проведенні наступальної операції у Східній операційній зоні. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!