Росія оголосила на завтра навчання із запусками ракет

3285 0
У Міністерстві стверджують, що навчання було сплановано раніше для перевірки готовності органів військового управління.
фото: TASS VIA GETTY IMAGES

фото: TASS VIA GETTY IMAGES

Міноборони Росії оголосило про заплановані на завтра, 19 лютого, навчання сил стратегічного стримування з пусками балістичних і крилатих ракет під керівництвом президента Володимира Путіна. Про це повідомляє Інтерфакс.

«До навчання залучені сили та засоби Повітряно-космічних сил, Південного військового округу, Ракетних військ стратегічного призначення, Північного та Чорноморського флотів», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Росія хоче спровокувати українські сили», – пресаташе посольства США в Україні

У Міністерстві стверджують, що навчання було сплановано раніше для перевірки готовності органів військового управління, бойових розрахунків пуску, екіпажів бойових кораблів та стратегічних ракетоносців, а також надійності озброєння стратегічних ядерних та неядерних сил.

Нагадаємо, що напередодні Міноборони РФ заявили про повернення військових Західного та Південного округів Росії на постійні бази. На цю заяву міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна повірить у деескалацію з боку РФ, коли побачить реальне відведення військ від кордонів, а не лише почує про нього. Водночас уночі, 15 лютого, оприлюднило декілька відео, які підтверджують нарощування російських збройних сил поблизу українського кордону, яке відбувається дуже стрімко. Зокрема, росте  кількість підводних човнів, десантних кораблів у Чорному морі, ракет малої дальності, танків на північно-східних околицях України.

У США заявили, що Росія продовжує посилювати свою присутність біля кордону з Україною попри заяви про те, що вона почала відводити війська, та направила ще тисячі військ до кордону з Україною.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!