Росія тимчасово відмовилася від виконання завдання щодо блокування Києва, – Генштаб

3001 0
Одночасно продовжується накопичення окупаційних військ у районі Чорнобильської АЕС, об’єкту «Укриття» та зоні відчуження загалом.
Фото: 3polk.com.ua

Фото: 3polk.com.ua

Російська війська продовжують ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Ворог зазнав значних втрат та, ймовірно, тимчасово відмовився від виконання завдання щодо блокування Києва. Відбувається перегрупування та зосередження зусиль на проведенні наступальної операції у Східній операційній зоні. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Також противник нарощує систему матеріально-технічного та тилового забезпечення військ на Донецькому та Таврійському напрямках. А через необхідність комплектування підрозділів збройних сил РФ, що беруть участь у війні проти України та зазнали суттєвих втрат, військове командування ворога продовжує направляти військовослужбовців з військових частин забезпечення, зокрема і з навчальних закладів.

Читайте також: ЗСУ у Чорнобаївці ліквідували ще одного російського генерала

Особовий склад противника деморалізований та має низьку мотивацію до участі у бойових діях на території України. За інформацією Генштабу, спроби російського військового командування мобілізувати «добровольців» не мають підтримки населення. Зокрема, у Калінінградській області вдалося назбирати лише 17 так званих «добровольців».

Одночасно продовжується накопичення окупаційних військ у районі Чорнобильської АЕС, об’єкту «Укриття» та зоні відчуження загалом. Так, зафіксовано рух змішаних колон ворожої техніки з населеного пункту Іванків в напрямку Чорнобильської АЕС.

Нагадаємо, що після перемовин, які відбулися 29 березня, російська делегація прийняла рішення «суттєво скоротити бойові дії в чернігівському та київському напрямках». Водночас російський ворог з метою комплектування своїх збройних сил з окупованих територій Грузії на територію України перекинув підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південа Осетія) та 7-ї (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!