Росія почала вивозити сім’ї дипломатів зі Львова та Києва. Оновлено

9305 0
Міністерству закордонних справ не відомо про виїзд з України російських дипломатів.
фото: сергій нужненко/радіо свобода

фото: сергій нужненко/радіо свобода

Росія почала вивозити родини своїх дипломатів з України. Зокрема, високопоставлений співробітник Служби безпеки України заявив, що 18 людей, переважно діти і дружини російських дипломатів, залишили Україну 5 січня. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на The New York Times.

Ще близько 30 людей виїхали з посольства Росії у Києві та консульства у Львові у наступні дні, а дипломатам ще у двох російських консульствах наказали підготуватися до виїзду з території України. Представники США повідомили The New York Times, що Вашингтон знав про підготовку евакуації.

Читайте також: Національний спротив – це ми

«У нас є інформація, яка вказує на те, що російський уряд готувався до евакуації членів їхніх сімей із посольства Росії в Україні наприкінці грудня і на початку січня», – йдеться у заяві.

Водночас Міністерству закордонних справ не відомо про виїзд з України російських дипломатів.

«Міністерство закордонних справ не отримувало від російської сторони інформацію про евакуацію співробітників дипломатичних установ Російської Федерації з України. Посольства інших держав в Україні також не повідомляли про наміри евакуйовувати своїх співробітників»,цитує Радіо Свобода речника відомства Олега Ніколенка.

Він додає, що своєю чергою, МЗС України не планує евакуацію своїх дипломатів із Росії. Посольство в Москві, генеральні консульства в Санкт-Петербурзі та Ростові-на-Дону, консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську продовжують працювати в штатному режимі.

«Незважаючи на складні умови, наші дипломати і консули продовжують успішно виконувати покладені на них завдання, насамперед захищати інтереси українських громадян в Росії», – сказав Ніколенко.

Нагадаємо, що про те, чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, читайте в інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком. Також Тvoemisto.tv організувало публічну дискусію про те, чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу Росії.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!