Росія пригрозила США через постачання зброї Україні

5976 0
РФ закликала США зупинити «безвідповідальну мілітаризацію України».
Сергій Лавров

Сергій Лавров

Цього тижня росія направила Сполученим Штатам офіційну дипломатичну ноту з попередженням про те, що постачання США та НАТО «найбільш чутливих» систем озброєнь в Україну «підливають олії у вогонь» конфлікту і можуть призвести до «непередбачуваних наслідків», передає УП. 

«Закликаємо США та їхніх союзників припинити безвідповідальну мілітаризацію України, яка тягне за собою непередбачувані наслідки для регіональної та міжнародної безпеки».

росія відправила документ «Про занепокоєння росії у зв'язку з масованими постачанням озброєння та військової техніки київському режиму» тоді, коли вперше просочилася інформація про новий пакет озброєнь. Зазначимо, що відповідний документ до Держдепартаменту США відправило посольство РФ у Вашингтоні. Жодна зі сторін не коментує цього. 

Йдеться про пакет, у результаті якого загальна сума військової допомоги США для України склала 3,2 млрд доларів. У середу президент США Джо Байден сказав, що цей пакет допомоги включатиме нові можливості, адаптовані до ширшого наступу росії на схід України.

Серед предметів, які росія визначила як «найчутливіші», були «реактивні системи залпового вогню», хоча вважається, що Сполучені Штати та їхні союзники по НАТО не постачали цієї зброї Україні.

Нагадаємо, що цього тижня Джо Байден схвалив розширення спектру озброєнь, що постачають Україні: пакет на майже 800 мільйонів доларів включає 155-мм гаубиці, безпілотники, бронетехніку берегової оборони, переносні зенітні та протитанкові засоби та мільйони набоїв.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!