Росія призупиняє участь у «зерновій угоді» нібито через вибухи у Севастополі

675 0
Йдеться про вибухи, які сталися у Севастополі зранку 29 жовтня.
Фото: Getty

Фото: Getty

У міноборони росії заявили, що рф призупиняє участь у «зерновій угоді». Причиною став «теракт» щодо кораблів чорноморського флоту та цивільних суден, який нібито здійснила Україна із участю спеціалістів із Великої Британії.

Джерело: Громадське

Йдеться про вибухи, які сталися у Севастополі зранку 29 жовтня. Через це зазнав ушкоджень щонайменше один російський тральщик. Окупанти кажуть, що українці нібито залучили 9 безпілотників та 7 автономних морських безпілотників. А також, що той самий підрозділ британських спеціалістів, який допомагав українцям влаштувати вибухи у Севастополі, причетний до підривів «Північних потоків». У британському Міноборони назвали звинувачення росіян «фальшивими заявами епічного характеру».

«Ця вигадана історія більше говорить про суперечки, які точаться всередині російського уряду, ніж про Захід», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Стамбулі підписали угоду для експорту зерна з України

Голова Офісу президента Андрій Єрмак написав, що росія вдається до примітивного шантажу у всьому.

«Вигадки про «брудну бомбу», над якими сміється весь світ. Вигадані теракти на власних об‘єктах… Все надто примітивно та передбачувано. Агонія злочинців, які не можуть зрозуміти, що інфантильними ультиматумами вони нічого не досягнуть. І що їхній час добігає кінця», – вважає він.

Зазначимо, 27 жовтня в українському уряді повідомили, що за 88 днів роботи «зернового коридору» з України попрямували 397 кораблів із вантажем у 9 мільйонів тонн агропродукції. Угоду про безпечне вивезення зерна через Чорне море Україна підписала з Туреччиною та ООН в липні. Дзеркальну угоду з ООН та Туреччиною підписала росія. Між собою Україна та рф не підписували домовленостей. Термін угоди визначили на 120 днів із дня підписання, тобто в листопаді її треба продовжити.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!