Росія спланувала наступ ще в січні. Українські військові отримали докази

6204 0
У паніці російські військові залишають не тільки техніку, але і таємні документи.
Фото: Zn.ua

Фото: Zn.ua

Українська армія після відступу росіян на одній із позицій отримала докази, що планувальні документи на війну з Україною були затвердженні ще 18 січня, а сама операція із захоплення України мала б пройти протягом 15 діб, а саме з 20 лютого по 06 березня. Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил.

Читайте також: Експрезидентка Литви закликала НАТО вступити у війну за Україну 

У розпорядженні українських військових опинилися планувальні документи одного з підрозділів батальйонної тактичної групи 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського Флоту Російської Федерації, де вказано, що наступ планували ще в січні.

Серед отриманих документів були робоча карта, бойове завдання, таблиця позивних, таблиці сигналів управління, таблиці скритого управління, список особового складу тощо.

Підрозділ ворога мав здійснити висадку з ВДК «Орськ» в районі населеного пункту Степанівка-1 та в подальшому діяти з військовими частинами 58-ї армії РФ, а саме з 177-м окремим полком морської піхоти ЧФ РФ. Кінцевою метою цих сил було блокування та взяття під контроль Мелітополя.

«Отже, коли в черговий раз хтось із полонених скаже, що приїхав на навчання і заблукав - не вірте! Вони знали, вони ретельно планували і готувались», – повідомили в Операції об'єднаних сил.

Читайте також: Садовий закликав львів'ян вступати у 125-ту бригаду тероборони Львова. Куди звертатися 

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку 24 лютого виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції» в Україні. О 5.00 збройні сили Російської Федерації розпочали інтенсивні обстріли наших підрозділів на сході, нанесли ракетно-бомбові удари по аеродромах в Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних Сил України. Триває уже сьомий день вторгнення Росії в Україну, російські військові обстрілюють житлові будинки, дитячі будинки, садки і лікарні. 

У Пентагоні кажуть, що Росія ввела в Україну вже 80% бойового потенціалу, який зосереджувався раніше біля українського кордону. Окупанти готуються до наступу на Київ та оточення Харкова. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!