В Україну зайшли вже 80% російських військ, підготовлених до наступу, – Пентагон

3068 0
Наразі окупанти не змогли захопити Київ, проте намагаються оточити Харків.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Росія ввела в Україну вже 80% бойового потенціалу, який зосереджувався раніше біля українського кордону. Окупанти готуються до наступу на Київ та оточення Харкова. Про це повідомив високопосадовець Пентагону, пише Укрінформ.

«Ми вважаємо, що зараз вони (росіяни – ред.) задіяли більш як 80% своєї бойової потужності, створеної попередньо, отже понад 80% бойової потужності (Росії – ред.) зараз знаходиться в Україні», – зауважив військовий представник США.

Читайте також: У США прогнозують значне посилення атаки на Київ. До столиці їде ворожа колона

З його слів, Пентагон спостерігає, як оборона Києва стримує наступ на півночі столиці. Основний наступ на місто залишається там, де був, й немає жодного поступу з боку росіян.

Водночас, зауважує представник Пентагону, окупанти намагаються оточити Харків і для цього можуть застосувати термобаричну зброю, оскільки розвідка помітила російські пускові установки, які можуть переносити такі боєприпаси. Проте підтвердити наявність самої термобаричної зброї на них США поки не можуть.

Додамо, що на білоруському-українському кордоні перебуває близько 300 танків. Росія готує свідому провокацію, щоб під цим приводом ввести білоруські війська. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!