Росія суттєво збільшила кількість носіїв ракет у Чорному морі, – Сили оборони півдня

977 0
Ворог збільшив корабельне угруповання на бойовому чергуванні до 5 ракетоносіїв з понад 30 ракетами типу «Калібр».
Фото: armyinform.com.ua

Фото: armyinform.com.ua

За інформацією військових, російська федерація перед Днем незалежності України суттєво збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі. Про це повідомила начальниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, пише УП.

«Ми спостерігаємо, що вони (росіяни – ред.) суттєво збільшили кількість ракетоносіїв в Чорному морі. Зокрема, з ракетами «Калібр» їх наразі 5, в тому числі й підводні. Використання «Калібрів» цієї ночі може бути певним знаком того, що вони напоготові, вони готові їх застосовувати, навіть незважаючи на їх високу вартість і не дуже велику кількість, яка там ще залишилася», – сказала Гуменюк.

Читайте також: Співробітникам урядового кварталу радять працювати наступного тижня дистанційно 

За її словами, окупанти будуть підтягувати сили на Миколаївському та Херсонському напрямках, оскільки «фортеця незламності Миколаїв, яка не дає просунутися на півдні, їм дуже довго не дає спокою».

«Треба бути готовими до того, що вони можуть це застосувати, але не піддаватися паніці, не створювати ніякого зайвого ажіотажу», – зауважила Наталя Гуменюк.

Окрім 5 ракетоносіїв зі загальною кількістю понад 30 ракет типу «Калібр», ворог також вивів на бойове чергування 2 десантні кораблі. 

Згідно з інформацією ВМС Збройних Сил України, востаннє 5 ракетоносіїв у Чорному морі фіксували 1 серпня. Після того переважно їх було 2-3, лише протягом декількох днів на початку серпня кількість ракетоносіїв зростала до чотирьох.

Нагадаємо, правоохоронці закликали громадян дотримуватись правил повітряної тривоги у святкові дні 23 – 25 серпня та ходити в укриття. Президент Володимир Зеленський заявляв, що наступного тижня росія може здійснити особливо жорстокі дії, а за словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, на День Незалежності рф може збільшити кількість обстрілів по певних українських містах.

Працівникам установ, які розташовані в урядовому кварталі, рекомендують наступного тижня, з 22 до 26 серпня працювати дистанційно з дому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!