росія завдала наймасованішого удару «Шахедами» по Україні. ППО знищила 52 дрони

879 0
Загалом зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54.
Фото умовне: Повітряні сили

Фото умовне: Повітряні сили

В ніч на неділю, 28 травня, росія завдала наймасованішого удару іранськими дронами-камікадзе по Україні: ворог випустив 54 баражуючі боєприпаси, ППО знищила 52 із них.

Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

Як йдеться в повідомленні, в ніч на 28 травня 2023 року ворог атакував Україну іранськими ударними дронами Shahed-136/131 з північного напрямку – Брянська область, та південного – Краснодарський край. Загалом зафіксовано пуски рекордної кількості дронів-камікадзе – 54.

Чергову нічну атаку ворог спрямував на військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури держави в центральних регіонах країни, зокрема на Київщину. Тут, у зоні відповідальності Повітряного командування «Центр», знищено більшість ударних дронів.

Зазначається, що до відбиття атаки залучалися також сили та засоби Повітряного командування «Південь» та ПК «Захід» Повітряних сил ЗСУ та протиповітряна оборона інших складових Сил оборони України.

Внаслідок успішної бойової роботи знищено 52 «Шахеди».

Нагадаємо, що протягом доби 27 травня противник завдав всього 3 ракетні удари, з яких 2 удари системи протиповітряної оборони С-300 по Краматорську, 13-х авіаударів та близько 30 атак МЛРС по позиціях українських військ та різних населених пунктах.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!