Росія завершує підготовку до вторгнення в Україну, – The Washington Post

3004 0
У виданні містяться твердження, за оновленими оцінками військових і розвідки США, Росії для того, щоб увійти до Києва, буде потрібно два дні.
Фото: publica

Фото: publica

Газета The Washington Post, посилаючись на джерела з числа офіційних осіб і співробітників американської розвідки, поширила твердження про те, що Росія «стягнула до кордонів України близько 70% сил та засобів, необхідних для великомасштабного вторгнення». Про це повідомляє Інтерфакс Україна.

Видання наводить оцінки, як воно пише, власних джерел в американській розвідці, які стверджують, що «для можливого нападу Росією підготовлено 83 батальйонні тактичні групи кількістю близько 750 військовослужбовців у кожній». У статті йдеться, що «два тижні тому було зафіксовано присутність 60 таких груп».

Читайте також: Національний спротив – це ми

Видання стверджує, що «сили, зокрема, підрозділи з наведення мостів, продовжують прибувати на кордон», при цьому «дедалі більше батальйонних тактичних груп перебувають у дорозі, лише небагато з них у віддалених районах, таких як Арктика, залишаються на своїх базах».

Крім цього, у публікації містяться твердження про те, «у Росії є від 20 до 30 бойових кораблів у Чорному морі, і вона може розпочати десантні атаки вздовж узбережжя».

«За оновленими оцінками військових і розвідки США, представленими законодавцям та європейським партнерам, Росії для того, щоб увійти до Києва, буде потрібно два дні. Американське видання у своєму матеріалі поширює інформацію, що це може «привести до загибелі до 50 тис. мирних жителів (...), викликати гуманітарну кризу, в результаті якої до 5 млн біженців будуть рятуватися від хаосу», – пояснюють у WP.

Читайте також: Данілов заявив, що приводів для паніки немає, ситуація з Росією зрозуміла 

Видання у своєму матеріалі посилається на дані, згідно з якими американські офіційні представники «занепокоєні тим, що вторгнення в позначених масштабах, матиме глобальні наслідки, навіть якщо російські війська не вийдуть за межі України».

У статті The Washington Post, серед іншого, є міркування про те, що дії Росії «можуть стати найбільшим сухопутним військовим наступом у Європі з часів Другої світової війни, вони, ймовірно, створять серйозні проблеми для повоєнного міжнародного порядку під керівництвом США за останні 75 років».

Нагадаємо, що посадовці західних оборонних підприємств стверджували, що Росія завершила останні приготування до вторгнення в Україну. Водночас російські посадовці кілька разів повторили, що Росія не планує нападу на Україну. Крім того, у Росії заявили про відведення військ Західного воєнного округу до місць дислокації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!