Росіяни ізолюють захоплені населені пункти і розстрілюють волонтерів

1760 0
Виїзд звідти можливий виключно на територію росії.
Російський військовий/фото з відкритих джерел

Російський військовий/фото з відкритих джерел

Росіяни повністю ізолюють від України окуповані населені пункти, забороняють евакуацію та не допускають волонтерів. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

Зокрема, на сьогодні заблоковано всі окуповані населені пункти Великобурлуцького району, Харківської області. Виїзд можливий виключно на територію рф.

Крім того, діє абсолютна заборона на доставлення гуманітарних вантажів з контрольованої Україною території. Місцевих жителів попередили про те, що розстрілюють волонтерів, які намагаються доставити допомогу. Нещодавно стало відомо про розстріл волонтерів, які їхали з СМТ Шевченкове.

Станом на 20 квітня в районі відсутній мобільний зв’язок. Багато населених пунктів залишились без електропостачання. Не працюють банкомати, а продукти продаються за значно завищеними цінами. Відсутня медична допомога та постачання ліків. Дороги, в тому числі ґрунтові – мінуються.

Читайте також: Путін скасував штурм Азовсталі після того, як шойгу збрехав про взяття Маріуполя

Нагадаємо, що росія відхилила пропозицію Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголосити чотириденну гуманітарну паузу на Великодні свята для виведення цивільних осіб із Маріуполя та доставки гумдопомоги в постраждалі райони, назвавши її псевдо миротворчою.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!