Росіяни знищили в Україні 23 тисячі кілометрів доріг на майже дев’ятсот мільярдів гривень

925 0
Загалом це 13% від усіх доріг.
Зруйнований міст, Ірпінь

Зруйнований міст, Ірпінь

Через повномасштабне вторгнення росії в Україні вже зруйновано 23 тисячі кілометрів доріг загального користування – це 13% від усіх доріг. Також знищено 273 техногенні конструкції, зокрема мости та шляхопроводи. Про це повідомив перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко в Україському медіа-центрі.

За його словами, бойові дії знищили 23 тисячі кілометрів доріг публічного призначення із загальних 170 тисяч кілометрів.

«Загальна сума, яку ми вже підрахували, становить 874 млрд грн. Іншими словами, це сума на відновлення зруйнованих у часи війни техногенних споруд та доріг, у тому числі 835 млрд грн на дороги, 39 млрд грн на мости», – додав Івко.

Окрім того, «Укравтодор» зауважив значні зміни стану українських доріг через масову евакуацію громадян.

Чиновник зазначив, що заміновані шляхи наразі також становлять загрозу, тому поки що варто зачекати з поверненням до Ірпіня та Бучі, бо військові ще будуть розміновувати дороги.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!