Російські окупанти втікають з Ізюма та залишають техніку. Українські воїни показали відео

3844 0
Військові показали, як росіяни залишають українські території.
Фото: Риа Новости

Фото: Риа Новости

Російські військові відступають з Ізюма через тиск контрнаступу української армії, навіть залишають чимало техніки. Про це повідомив командир батальйону «Свобода» Петро Кузик.

«Бійці Легіону Свободи передають із Ізюма, що рашисти втекли з міста та кинули техніку. Жодного орка чи сєпара у центрі уже нема! Щойно стався сильний вибух з боку мосту», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Окупанти втікають на вкрадених велосипедах через контрнаступ ЗСУ, – розвідка

Згодом також на сторінці 25-ої окремої повітряно-десантної Січеславської бригади опублікували відео українських захисників в Ізюмі.

«Десантники продовжують впевнено йти вперед звільняючи Харківщину від рашистів! Не зупиняємось, оксамитовий сезон для російської мразоти видався «жарким»! Горіть в пеклі, окупанти! Вірте в ЗСУ! Ми переможемо!», – йдеться у дописі.

Наразі офіційних підтверджень від Генштабу немає. Проте чимало російських пропагандистів повідомляють про відступ своїх військових з Ізюма та ще деяких населених пунктів на Харківщині.

«Російські воєнні кореспонденти повідомляють, що в Ізюмі також відбувся крок доброї волі», – написав журналіст Денис Казанський і опублікував скріншот повідомлення російських пропагандистів.

Читайте також: Україна може повернути Крим упродовж року, – американський генерал

Зазначимо, що 9 вересня росЗМІ повідомили, що російські загарбники оголосили «евакуацію» з окупованої території Харківської області після того, як ЗСУ розпочали контрнаступ і звільнили деякі населені пункти. Зазначалося, що «евакуація» проводиться з Ізюма, Куп'янська та Великого Бурлука Харківської області.

Бої за Ізюм почалися після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На початку квітня місто опинилось під тимчасовим контролем російських окупантів.

Нагадаємо, що вранці 10 вересня українські сили повідомили про звільнення міста Куп'янськ на Харківщині, яке було під окупацією з 27 лютого. Також 8 вересня українські підрозділи повністю відвоювали місто Балаклія на Харківщині. Загалом Збройні сили України на Харківському напрямку звільнили понад 20 населених пунктів і вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Зараз триває «зачистка» у низці населених пунктів.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!