Російські спецслужби збирають персональні дані військовополонених та їхніх рідних

1208 0
Штаб застерігає, що це може зашкодити становищу захисників у полоні і завадить їхньому звільненню.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Російські веб-ресурси масово розсилають смс-повідомлення родинам українських захисників з пропозицією заповнити анкету, яка буцімто допоможе знайти полоненого на території рф чи на окупованих нею територіях України.

Джерело: Міністерство оборони України у Telegram з посиланням на свій Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Штаб застерігає, що під виглядом допомоги сім’ям, котрі розшукують зниклих безвісти, спецслужби росії проводять збір персональних даних, що у підсумку може зашкодити становищу захисників у полоні і завадить їхньому звільненню.

Рідним і близьким українських військових наполегливо рекомендують:

  • ігнорувати будь-які сторонні неофіційні повідомлення;

  • не надавати жодної особистої інформації про своїх родичів підозрілим особам/сайтам/телеграм-каналам;

  • повідомляти про випадки незаконного збору персональних даних до правоохоронних органів України.

Міноборони попереджає, що усі питання, пов’язані з перебуванням військових у полоні, слід обговорювати тільки з Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, який займається питаннями допомоги та звільнення з полону.

Антоніна Костик

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!