Російські війська не зможуть провести масштабний наступ на Україну, – розвідка США

716 0
Однак малоймовірно, що Росія погодиться на паузу в цьому році.
Фото: tsn.ua

Фото: tsn.ua

Російські війська не зможуть провести масштабний наступ в Україні цього року через брак боєприпасів та живої сили, незалежно від того, чи буде успішним український контрнаступ. Про це повідомила директорка національної розвідки США Авріл Хейнс у CNN.

«Насправді, якщо Росія не ініціює обов'язкову мобілізацію і не забезпечить значні поставки боєприпасів від третіх сторін на додаток до існуючих поставок з Ірану та інших країн, їй буде все складніше підтримувати навіть скромні наступальні операції», – зазначила Авріл Хейнс.

Читайте також: США виділили Україні понад 10 млрд доларів фіндопомоги

Незважаючи на цю оцінку, Хейнс каже, що малоймовірно, що Росія погодиться на паузу в цьому році, якщо тільки політичні чинники не змінять рішення. Вона також зазначила, що російські війська готують нові оборонні позиції для українського контрнаступу і здобули менше території у квітні, ніж за будь-який з трьох попередніх місяців.
 
Нагадаємо, що, за словами Ентоні Блінкена, продовження Україною політики, спрямованої на викорінення корупції, запровадження прозорості, належного врядування, сильного громадянського суспільства та активних незалежних ЗМІ – секрети успіху, які допоможуть Україні в найближчі роки протистояти подальшому російському регресу.

_________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!