«Розмова була жорсткою та прямою», – канцлер Австрії про зустріч з путіним

6854 0
Під час зустрічі він сказав путіну про воєнні злочини в Бучі, які чинили російські загарбники.
Карл Нехаммер

Карл Нехаммер

Канцлер Австрії Карл Нехаммер зустрівся у росії з володимиром путіним. Зустріч була непублічною, без журналістів та пресконференції. Після зустрічі Негаммер коротко розповів, що розмова була «жорсткою, відкритою та прямою». Найважливішим його посланням до путіна стала негайна необхідність припинення війни, від якої програють обидві сторони. Про це з посиланням на заяви канцлера пише Suddeutsche Zeitungпередає Лівий берег.  

Нехаммер розповів путіну про воєнні злочини у Бучі і про те, що всі винні мають бути притягнуті до відповідальності. Канцлер Австрії також повідомив путіну, що ЄС не скасує санкції і посилюватиме їх доти, доки в Україні гинуть люди. Він закликав путіна негайно припинити війну та відкрити гуманітарні коридори до окупованих міст, пише Бабель.

«Це не дружній візит. Я щойно приїхав з України і на власні очі бачив незмірні страждання, завдані російською агресивною війною». 

Як повідомили австрійські ЗМІ, при зустрічі не було традиційного рукостискання. Переговори проходили тет-а-тет, без помічників і перекладачів. путін коментарів після зустрічі з канцлером ще не давав. Нехаммер став першим європейським лідером, який приїхав до Москви відтоді, як росія пішла в повномасштабний наступ на Україну. 

Читайте також: Зміна командування росії не вплине на плани України

Нагадаємо, що Карл Нехаммер запланував відвідати росію та зустрітися з володимиром путіним, щоб «навести мости». У суботу, 9 квітня, Нехаммер провів у Києві переговори з президентом України Володимиром Зеленським, засудивши російську агресію та пообіцявши політичну та гуманітарну підтримку.

Зазначимо також, Австрія – нейтральна країна, яка не входить до НАТО, вона не постачає Україні зброю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!