У Львові розпочали реконструкцію спорткомплексу «Україна». Фото

6815 0
Місцеві мешканці та тренери ДЮСШ «Спартаківець» організували акцію протесту.
фото : Юрій Залізняк

фото : Юрій Залізняк

У Львові на вулиці Мельника, 18 розпочали підготовчі роботи з реконструкції Палацу спорту «Україна». На ґрунтові корти, що розташовані позаду будівлі, заїхала будівельна техніка та робітники.

Наразі тут проводять демонтаж тенісного спорядження: сіток, розмітки та інше. Біля входу до тенісних кортів почали збиратись тренери та діти ДСЮШ «Спартаківець», які тут займались раніше. Вони протестують проти нищення ґрунтових кортів. Крім цього, на місці перебувають мешканці прилеглих будинків, які побоюються, що реконструкція приведе до пошкодження їх домівок.

Читайте також: «На кортах»: Як пройшли слухання щодо реконструкції палацу спорту

Натомість у забудовника кажуть, що на час реконструкції орендували п’ять кортів на спорткомплексі «Динамо» (вул. Янева,10) та адміністративні приміщення, щоб діти з ДСЮШ «Спартаківець» продовжували свої заняття.

Крім цього, напередодні було підписано меморандум про громадський контроль за реконструкцією спорткомплексу, де прописано, що Палац спорту збереже своє функціональне призначення.

Читайте також: Під Палацом спорту у Львові побудують підземний паркінг. Деталі

Тим часом частина батьків, тренерів та дітей організували перекриття автомобільного руху на вулиці Мельника.

Зазначимо, що проект реконструкції передбачає поля для міні-футболу, зали спортивних та дитячих секцій. Також тут працюватимуть класи дошкільного дитячого розвитку. Окрім того, на території спорткомплексу збудують два басейни для дорослих та дітей. Ґрунтові корти, які стали предметом суперечок між мешканцями та забудовником, буде демонтовано, а натомість на даху оновленого спорткомплексу з’являться шість тенісних кортів з хардовим покриттям.

Читайте також: У Львові зведуть сучасні закриті корти та реконструюють Палац спорту «Україна». Візуалізація

Нагадаємо, 30 березня виконавчий комітет ЛМР видав ТзОВ «Палац спорту Україна» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію Палацу ігрових видів спорту «Україна».

За даними Youcontrol власником ТзОВ «Палац спорту Україна» є інша юридична особа – ТзОВ «Спортивно-оздоровчий центр «Україна-Китай», власником якої є Тарас Ящишен. Він же значиться як засновник в групі компаній Avalon, яка веде активну будівельну діяльність у Львові. Додамо, що одним з співвласників компанії Avalon є депутат Львівської міськради, львівський бізнесмен Григорій Козловський.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!