На правах реклами

У Львові зведуть сучасні закриті корти та реконструюють Палац спорту «Україна». Візуалізація

9581 0
Повну реконструкцію Палацу спорту планують почати у другій половині 2018 року і завершити за два роки.
візуалізація: ARS-IDEA Interior & architectural design studio

візуалізація: ARS-IDEA Interior & architectural design studio

За словами архітектора Ігоря Гризлюка, проект реконструкції Палацу спорту «Україна» передбачає модернізацію і збереження наявної будівлі, розробку і використання територій зі сторони вулиць Мельника та Єфремова з детальним проектуванням громадського простору із зонами відпочину для дорослих та дітей. Також при втіленні проекту передбачається модернізація озеленення, а також зведення прибудови зі збереженням шести тенісних критих кортів. Щодо деталей, які стосуються їхнього покриття, проводять консультації Федерацією тенісу.

У будівлі також будуть два спортивні басейни довжиною 25 метрів — плавальний та дитячий, — спортивні зали для проведення дозвілля та спортивних дитячих секцій. Також тут планують звести підземний паркінг.

«Інтер’єр сучасного палацу спорту передбачає багатофункційний зал з біговою доріжкою, а також зал для занять баскетболом, футболом, проведення таких занять як TRX, cycling, crossfit. Також передбачено гуртки зі спортивних та бальних танців і дошкільного розвитку дитини: класи Монтессорі, малювання, шахів, для занять з дизайну», — розповідає головний дизайнер проекту Арсен Костишин.

Крім того, тут буде зона коворкінгу для проведення лекцій та майстер-класів, громадський простір довкола, а також кафе здорового харчування, оскільки сама будівля — спортивна, тому і заклади мають бути відповідними.

Будівлі Палацу спорту вже понад 30 років, і деякі її елементи ніколи не ремонтували. Це було одним із поштовхів щоб почати реконструкцію. Крім того, зараз будівля не використовується на 100% як спортивна споруда і наразі є дотаційною.

Заступниця голови Львівської обласної федерації тенісу України Наталія Бодня стверджує, що Федерація тенісу підтримує реконструкцію, щоб спортсмени мали можливість тренуватися в зимовий період. Також це дозволить збільшити кількість змагань всеукраїнського та міжнародних рівнів узимку.

«Є дуже велика проблема з зимовими тренуваннями. Кожної зими тренери мають десь шукати зали, щоб діти не були без тренувань. Влітку у Львові є 29 ґрунтових кортів ("Динамо", "Євроспорт", Парк культури), три "харди" і дві «трави». Тому ця реконструкція – велика послуга для розвитку львівського тенісу. У нас є дуже перспективні діти, і вони їздять на міжнародні змагання, витрачаючи власні кошти. Ми ж зможемо забезпечити це все тут, у Львові», — додає заступниця голови Львівської обласної федерації тенісу України Сюзанна Лавриш.

Наразі у Палаці спорту заплановано провести всі турніри, що узгоджені цього літа. До того часу планується завершення підготовки документації та початок виконання робіт. Реконструкція відбуватиметься за кошти інвестора, щоб утримувати в подальшому цю спортивну споруду. Після реконструкції використовувати Палац не за призначенням, як ще роблять зараз, щоб не зав’язнути в боргах, не будуть. Тому виставок-продажів там можна більше не чекати.

Нагадаємо, містобудівні умови та обмеження для реконструкції Палацу спорту затвердили на засіданні виконавчого комітету ЛМР 30 березня.

Візуалізація — ARS-IDEA Interior & architectural design studio



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!