Рух потягів Київ – Кишинів відновили після 24-річної перерви

894 0
Час у дорозі в один бік – близько 13 годин.
«Потяг до перемоги». Фото: з відкритих джерел

«Потяг до перемоги». Фото: з відкритих джерел

Україна та Молдова відновили рух пасажирських потягів за маршрутом Київ – Кишинів після 24-річної перерви. 

Джерело: «Європейська правда»

Потяг № 351/352 курсуватиме через день з відправкою зі станції Київ-Пасажирський о 17:02, прибуватиме на станцію Унгени о 07:53, до столиці Молдови – о 10:38. Зворотно рейс відправлятиметься о 17:45, проходитиме Унгени о 20:51 та прибуватиме до Києва об 11:48.

У поїзді сім вагонів, п'ять з яких – купейні і два – типу «плацкарт». Час у дорозі в один бік – приблизно 13 годин.

Читайте також: Данилко продав на аукціоні Rolls-Royce Фредді Мерк’юрі, гроші підуть на центр реабілітації біля Львова

Маршрут міжнародного сполучення матиме стиковку на станції Унгени з можливістю зробити пересадку до станції Ясси (Румунія), де розташований міжнародний аеропорт. На маршруті наразі курсує «Потяг до Перемоги», кожен із семи вагонів присвячено тимчасово окупованій (на момент старту проєкту два місяці тому) території України.

«Потяг до перемоги» подорожував регіонами України від Ужгорода до Харкова та від Києва до Одеси, а також став місцем спеціального брифінгу держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Нагадаємо, у київському метрополітені з 1 листопада змінили графіки руху поїздів. Так, у пікові години інтервали між поїздами становлять 4-5 хвилин, а в міжпік – 8-10 хвилин.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!